آموزش تری دی مکس ، قسمت 20

این قسمت مربوط به فیلم شماره  0020  تری دی مکس می باشد
با در دست داشتن گزینه render occluded object زمانی که دو شی پشت سر هم هستند ، بر روی شی که در پشت قرار دارد و در رندر دیده نمی شود تاثیر می گذارد . به این صورت که در properties object  شی جلویی گزینه occluded را فعال می کنیم و به Object پشتی یک g_ buffer channel اختصاص می دهیم.
با اختصاص دادن یک ID به کمک g_ buffer channel  قادر خواهیم بود ، effect که در داخل صحنه موجود میباشد را بر روی شی پشتی که قابل رویت نیست اعمال کنیم.
برای دیدن قابلیت render occluded object حتما باید که آن را با پسوندهای مختلف مثل RPI  یا RAL  ذخیره کنیم ، این ذخیره سازی زمانی صورت می گیرد که بخواهیم slid مورد نظرمان را با اطلاعات g_ buffer  آن ذخیره کنیم و با نرم افزار هایی مثل combination که از این قابلیت پشتیبانی می کند هماهنگی دارند.
با استفاده نمودن از گزینه G- buffer می توانیم یک کانال ID به شی مورد نظرمان اختصاص بدهیم ، تا این امکان فراهم آید که effect های انتخابی را در داخل صحنه به شی مربوطه اختصاص دهیم.

چنانچه ID channel  را مشخص نکنیم effect مورد نظر ما متوجه نمی شود که به کدام شی باید این effect را ارائه کند.

در واقع channel id ، effect را به هم link می کنیم و object id یک کانال ارتباطی بین effect و شی می باشد.
با کمک گرفتن از کانال id که در قسمت effect مشخص شد ، این قابلیت مثلا glow در object properties به شی اختصاص داده میشود.

و اصولا mental ray از خاصیت g-buffer پشتیبانی نمی کند و قابلیتهای مثل : glow ring ، lanes effect focuses از قسمت video post را هم پشتیبانی نمی کند و چنین اتفاقی به این خاطر صورت می پذیرد که effect ها در لایه های جداگانه ای ذخیره می شوند.

با بهره گیری از گزینه motion blur می توانیم محوی حرکتی ، در داخل انیمیشن مورد نظر ایجاد کنیم که در این صورت تصاویر و خروجی های ما به صورت واقعی تری نمایش داده می شوند.
چنانچه شی متحرکی را در دست داشته باشیم این شی ، در انیمیت ما به صورت محو ظاهر می گردد, این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که ، بر اساس سرعت شاتر و نوع حرکت شی محویی را برای ما در داخل انیمیشنمان ایجاد می کند.
اگر تیک گزینه enable را برداریم ، خاصیت motion blur برای ما دیگر فعال نمی باشد .

 

 

 

تفاوت enable با none در این است که : خاصیت enable  قابلیت انیمیت پذیر دارد ولی radio button none این قابلیت را دارا نمی باشد.
در حالت object از شی مورد نظر یک تعداد کپی می گیرد و با چیدمان آنها در کنار همدیگر ، این محوی حاصل می شود. برای دسترسی پیدا کردن به setting ، object motion blur و  image motion blur
در قسمت object motion blur در گزینه sample به طور مثال : عدد 10 را قرار میدهیم ، که به این معنا می باشد ما 10 کپی از شی گرفتیم تا این محوی برای ما حاصل گردد.

در حالت Image بعد از رند گرفتن ، شی را بر اساس نوع مسیر انیمت ، محو می نماید و زمانیکه در حالت image قرار داشته باشیم گزینه multiply فعال می گردد ، که توسط این گزینه می توانیم شدت محوی را کم یا زیاد کنیم و با بالا بردن این گزینه محوی ما زیاد می شود.

این متن در شماره بعدی ( آموزش تری دی مکس قسمت 21)  ادامه دارد…
تالیف و کوتاه شده از آموزش های ویدئویی مرکز تخصصی آموزش تری دی مکس ، وی ری و دکوراسیون داخلی – تصویرگران پویا اندیش .